ساخت دفترچه یادداشت شخصی
یکی از روشهای جذاب و مؤثر برای دستورزی دانشآموزان، استفاده از پروژههای DIY (Do It Yourself) یا پروژه های خودت دست به کار شو یا به عبارتی آستین هایت را بالا بزن است. این پروژهها به بچهها کمک میکند تا خلاقیت خود را ابراز کنند، مهارتهای حل مسئله را تقویت کنند و طعم احساس موفقیت و خودباوری را بچشند. در این مطلب، یک پروژه به روز و جذاب برای دختران دبستانی معرفی خواهیم کرد که نه تنها مهارتهای دستی آنها را تقویت میکند، بلکه به آنها کمک میکند تا دفترچه یادداشت شخصی و منحصر به فردی بسازند.
وسایل مورد نیاز:
- ۳۰ الی ۴۵ دقیقه زمان
- کاغذ رنگی یا کاغذ سفید (برای صفحات دفترچه)
- مقوا (برای جلد دفترچه)
- چسب مایع یا چسب نواری
- قیچی
- مداد رنگی، ماژیک یا رنگ (برای طراحی و تزئین)
- سیم یا نخ (برای اتصال صفحات دفترچه)
- لوازم تزئینی مانند برچسب، کاموا، و روبان
- منگنه(برای اتصال صفحات)
- حوصله، همدلی و خلاقیت
شما بگویید و در تولید محتوای انجمن معلمان به ما ملحق شوید: با این وسایل چه چیزهای دیگری می توان ساخت؟
مراحل ساخت دفترچه یادداشت شخصی
کلاس درس یک معلم جامعه کوچک، پرطراوت و باظرفیتی است که بیش از هر چیز راهبری استراتزیک کلاس درس توسط خود او می تواند به تاثیرگذاری و محبوبیت آن اضافه کند. از آنجا که انجمن معلمان یک محیط کاملا تخصصی برای معلمان حرفه ایست در مقالات تنها به سلسله مراتب انجام امور نمی پردازیم بلکه بر آنیم تا ظرافت های شغل شریف معلمی را جزء به جزء گرته برداری کنیم. شما هم می توانید عضو انجمن معلمان شوید:
مرحله ۱ : جایگاه گزینی فعالیت
به این فکر کنید که ساخت یک دفترچه یادداشت شخصی توسط خود دانش آموزان می تواند علاوه بر تقویت مهارت های دستورزی و آنچه بالاتر گفته شد، چه نیازهایی از کلاستان را برآورده کند؟ آیا چالشی هست که از فرصت انجام یک پروژه DIY برای مدیریت آن استفاده کنیم؟ کدام مبحث درسی پیش رو با خلاقیت در هم تنیدگی دارد؟ نیازهای ویژه دانش آموزان کلاس شما چیست؟
شاید شما صرفا به دنبال یک طرح درس یا محتوای درسی برای پر کردن زنگ هنر باشید اما…
آیا صفحه ای از کتاب ریاضی به اندازه گیری، تفسیم و یا حتی شمارش نپرداخته؟
دانش آموزی که دائم تکالیفش را فرامئش می کند در کلاستان نیست؟
شاید حتی این دفترچه یادداشت شخصی سازی شده زنگ تلایی انگیزه ورزی برای شروع سال تحصیلی باشد!
حتما شما ایده های بهتری هم دارید؛ با نوشتن آن ها به جمع ما بپیوندید.
مرحله ۲ : تامین منابع
به این فکر کنید که لوازم مورد نیاز این کاردستی کلاسی را چطور و از کجا تامین خواهید کرد؟
چه روز و ساعتی مناسب انجام این کار است؟
شاید لازم باید به گروه های تعاملی تان سری بزنید یا با دانش آموزان خود گفتگو کنید.
مرحله ۳: آمادهسازی صفحات و جلد دفترچه
ابتدا از دانش آموزان بخواهید صفحه بسازند (تعدادی صفحه کاغذ سفید یا رنگی را به طور مساوی به اندازه دلخواه برش دهند). برای جلد دفترچه مقوا را کمی بزرگتر از صفحات در نظر گرفته و با دقت و حوصله برش بزنند.
مرحله ۴: بمب ایده های هیجان انگیز برای دفترچه یادداشت شخصی
حالا معلمان میتوانند از دانشآموزان بخواهند که جلد دفترچه را با رنگها، طراحیها، یا برچسب های مورد علاقهشان و هرچیز دیگری که فکرش را می کنند تزئین کنند. این مرحله فرصت خوبی برای تقویت خلاقیت و ابراز شخصیت فردی دانشآموزان است. همچنین به آن ها این امکان را میدهد که دفترچه یادداشت خود را کاملاً شخصیسازی کنند و طعم احساس مالکیت و موفقیت را بچشند.
مرحله ۵: اتصال صفحات
پس از آمادهسازی صفحات و جلد، میتوانید برای استفاده ازمنگنه به منظور وصل کردن لبه صفحات و جلد به دانش آموزانتان کمک کنید. معمولا دو یا سه منگنه کافی است.
جایگزین: از پانچ و کاموا کمک بگیرید تا هماهنگی چشم و عضله کودکان هم افزایش یابد.
مرحله ۶ : بهره وری
حالا هر یک از دانش آموزان شما یک دفترچه یادداشت دارند. چطور از آن بهترین بهره را ببریم؟
مزایای پروژه دفترچه یادداشت
- تقویت مهارتهای دستی: این پروژه به دانشآموزان کمک میکند تا مهارتهای مختلفی مانند قیچیکردن، تا کردن و طراحی را تمرین کنند.
- پرورش خلاقیت: طراحی و تزئین دفترچه، فرصت مناسبی برای بروز خلاقیت دانشآموزان است.
- تقویت مهارتهای سازمانی: ساخت یک دفترچه یادداشت به دختران دبستانی کمک میکند تا اهمیت نظم و ترتیب را یاد بگیرند و برای نگهداری یادداشتها و افکار خود از یک ابزار سازمانی استفاده کنند.
- آموزش همدلی: بچهها میتوانند از هم کمک بگیرند و از این طریق مهارتهای اجتماعی و ارتباطی خود را تقویت کنند.
نتیجهگیری
این پروژه بهسادگی میتواند در کلاسهای دبستانی انجام شود و نه تنها برای دانشآموزان جذاب است، بلکه به آنها کمک میکند تا مهارتهای دستی و خلاقانه خود را توسعه دهند. همچنین، این فعالیت فرصتی عالی برای معلمان است تا به دانشآموزان اهمیت انجام پروژه های فردی، نظم و خلاقیت را آموزش دهند و تجربهای لذتبخش از یادگیری ایجاد کنند.