تعامل مؤثر معلمان و والدین: تقویت حمایت از دانشآموزان در زندگیهای پرمشغله
تعامل معلمان و والدینی که وقت زیادی با فرزندان نمیگذرانند: ایجاد ارتباط مؤثر برای حمایت از رشد تحصیلی و اجتماعی دانشآموزان
یکی از چالشهای اصلی در دنیای امروز برای معلمان، تعامل با والدینی است که به دلایل مختلف فرصتی برای ارتباط با فرزندان خود ندارند. این مشکل بهویژه در خانوادههایی که والدین مشغول به کارهای پرمشغله هستند یا در مناطق خاصی زندگی میکنند که به دلیل محدودیتهای زمانی و اجتماعی فرصتهای کمتری برای ارتباط با فرزندان دارند، بیشتر نمایان میشود. در چنین شرایطی، نقش معلم بهعنوان پل ارتباطی بین خانه و مدرسه پر رنگ تر میشود. آن ها باید از روشهایی استفاده کنند که بتوانند حمایت و هدایت لازم را برای دانشآموزان فراهم آورند.
چرا تعامل با والدین اهمیت دارد؟
تعامل والدین و معلمان برای پیشرفت تحصیلی و اجتماعی دانشآموزان از اهمیت بالایی برخوردار است. تحقیقات نشان دادهاند که وقتی والدین بهطور مؤثر با معلمان همکاری میکنند، دانشآموزان از نظر تحصیلی، اجتماعی و عاطفی بهبود مییابند. با این حال، وقتی والدین به دلیل مشغلههای زندگی یا دلایل دیگر نتوانند وقت با کیفیتی برای فرزندان خود اختصاص دهند، ممکن است این رابطه ضعیفتر شود و دانشآموزان از حمایت و تشویق لازم در خانه محروم بمانند.
چالشها و راهحلها
مسئله (۱) : مشغلههای کاری والدین منجر به کاهش حمایت عاطفی و اجتماعی از تحصیل دانشآموزان می شود.
حل مسئله (۱) : استفاده از روشهای ارتباطی ساده و سریع توسط معلمان (مانند ارسال پیامک، ایمیل یا استفاده از رسانه های آموزشی) برای اطلاعرسانی به والدین در مورد پیشرفت تحصیلی دانشآموزان
مسئله شما چیست؟ انجمن معلمان با حضور باتجربه ها و متخصص ها حلال مسائل آموزشی است
مسئله (۲): محدودیتهای جغرافیایی و اجتماعی امکان ملاقات حضوری با معلم دشوار می سازد.
حل مسئله (۲): برگزاری جلسات اولیا و مربیان در قالب ویدئو کنفرانس
مسئله شما چیست؟ انجمن معلمان با حضور باتجربه ها و متخصص ها حلال مسائل آموزشی است
مسئله (۳): عدم آگاهی از اهمیت نقش والدگری آموزش
حل مسئله (۳) : برگزاری کارگاهها یا ارسال پیام در گروه های تعاملی با هدف معرفی جدیدترین روشهای آموزشی و شیوه های همکاری با معلم درباره نحوه کمک به کودکان حین انجام تکالیف، ایجاد انگیزه و تقویت مهارتهای اجتماعی در دانش آموزان
مسئله شما چیست؟ انجمن معلمان با حضور باتجربه ها و متخصص ها حلال مسائل آموزشی است
روشهای مؤثر تعامل با والدینی که وقت کمی با فرزندان خود میگذرانند
۱. ایجاد کانالهای ارتباطی آسان
معلمان باید کانالهای ارتباطی مختلفی را برای والدین فراهم کنند تا بهراحتی بتوانند به معلم دسترسی پیدا کنند. استفاده از پیامرسانهای رایج مانند واتساپ، شاد یا اپلیکیشنهای مدرسه میتواند این فرآیند را تسهیل کند.
۲. ارسال گزارشهای منظم
ارسال گزارشهای هفتگی یا ماهانه به والدین که شامل پیشرفتهای تحصیلی، فعالیتهای کلاسی و نقاط قوت و ضعف فرزندشان باشد، میتواند به والدین کمک کند تا از وضعیت تحصیلی فرزند خود مطلع شوند و بهطور مؤثرتر در فرآیند آموزش مشارکت کنند.
۳. تشویق به مشارکت های منعطف
توجه داشته باشید تعامل والدین و مدرسه صرفا محدود به حضور فیزیکی در مدرسه، حمایت اقتصادی، مشارکت در برگزاری جشن ها و باقی نمونه های متداول آن نمی شود. شما می توانید پیشگام جلب مشارکت نوین والدین با مدارس باشد! برای مطالعه بیشتر در این مورد منتظر مقالات جدید انجمن که به وسیله همکارانتان در حال نگارش است بمانید!
۴. پیشنهاد راهکارهای ساده برای کمک به یادگیری
معلمان باید به والدین پیشنهاد دهند که چگونه میتوانند در خانه از فرزند خود حمایت کنند، حتی اگر وقت زیادی ندارند. بهعنوان مثال، میتوانند به آنها توصیه کنند که با فرزندشان در مورد روز مدرسه صحبت کنند، برای انجام تکالیف زمانی مشخص در نظر بگیرند یا کتابهای خواندنی را در اختیارشان قرار دهند. همچنین تقویت مهارت های والدین در نقش کوچ نیز تاثیر به سزایی در این امر دارد.
نتیجهگیری
بر هیچکس پوشیده نیست که هم معلمان و هم اولیا دوشادوش هم همواره آرزوی پروردگی و بالندگی دانش آموزان را در دل دارند. در دنیای امروز، زمانی که والدین به دلایل مختلف نمیتوانند وقت زیادی را با فرزندان خود بگذرانند، معلمان بهعنوان یک بازیگر مهم در فرآیند آموزشی، راههایی برای ایجاد ارتباط مؤثر با والدین پیدا می کنند. راه جدیدی پیدا کرده اید که ما بی خبریم؟ اینجا ارسال کنید. این ارتباط میتواند بهصورت آنلاین، غیرحضوری و با استفاده از ابزارهای ساده و مؤثر انجام شود. معلمان با استفاده از این روشها میتوانند ضمن برقراری ارتباط نزدیک با والدین، از رشد تحصیلی و اجتماعی دانشآموزان حمایت کنند و به آنها کمک کنند تا به بهترین نحو از استعدادهای خود بهرهبرداری کنند.