بیاید بگید برا یخ‌شکن چکار می کنید؟

سلام!
دوستان موافقید کارهایی که انجام دادیم و یخ کلاس شکسته رو با هم به اشتراک بذاریم ؟ :slight_smile:

1 پسندیده

سلام به همگی :blossom:
یه خاطره بامزه بگم از اولین روز کلاسم امسال.
کلاس اون‌قدر ساکت بود که اگه یه سنجاق می‌افتاد، صداش می‌پیچید تو راهرو :sweat_smile:
بچه‌ها هم جدی و یخ، منم مونده بودم از کجا شروع کنم.

به هر کی یه برگه دادم و گفتم بنویسین
سریع پرسیدن چی؟ (من خیلی دوست دارم که بچه‌ها بپرسن و مشتاق شنیدن باشن تا خودم کامل براشون توضیح بدم)
گفتم: یه چیز جالب یا عجیب از خودتون که بقیه نمی‌دونن.
برگه‌ها رو جمع کردم، قاطی‌شون کردم و یکی‌یکی خوندیم.
بچه‌ها باید حدس می‌زدن مال کیه.

مثلا نوشته بود:
«من از سوسک نمی‌ترسم!» :laughing:
بعد اکثر نوشته ها یهو کلاس منفجر می‌شد از خنده!
حتی اونایی که تا اون لحظه یه کلمه حرف نزده بودن، قهقهه می‌زدن.
یخ کلاس شکست…!

از اون روز به بعد، فضا کاملاً عوض شد. همه با هم راحت شدن، شوخی، همکاری، خنده…
راستش من اعتقاد دارم یخ‌شکن‌ها فقط برای شروع سال نیستن؛ هر وقت حس کردی کلاس داره سرد می‌شه، یه بازی کوچیک یا گفت‌وگوی بامزه می‌تونه دوباره جون بده به فضا.

1 پسندیده

سلام به همه ی دوستان.
راستش به طور کلی با این مطلب موافقم که بچه ها باید شاداب باشن تو کلاس. و منظورم از شادابی کاملا همون معنای عرفی شادی و خنده و عدم کسالته.
اما به حسب تجربه این مطلب رو باید دقت کنیم که این شکستن یخ کلاس به چیزهایی منوطه.

مثلا سن بچه ها: هر چی بچه ها کوچیک تر باشن، ظرافت این مسئله بیشتره.
چون بچه ها نمی تونن بین نشاط کلاس و درس خوندن تفکیک قائل بشن. یعنی برخورد های اول باعث میشه که بچه ها کلاس رو کلاس ندونن بلکه محیط بازی بدونن. و این رویکرد تا آخر سال باقی می مونه.
پیشنهاد من اینه که اولین برخورد های معلم با مهربونی محض باشه که برای بچه ها دلچسب و امینت آفرین باشه به جای اینکه معلم خیلی با نشاط ( به معنای دست و جیغ و هورا) باشه.
و به تدریج و بعد از اینکه بچه ها قوائد کلاس رو فهم کردند، نشاط رو هم اضافه کرد به فضای کلاس.

انصافا مهر و محبت گوهری ست یافتنی…

2 پسندیده

خیلی ممنون که این نکات رو گفتید
برای معلمای کم تجربه مثل من حکم طلا رو داره :heart_eyes:

برای یخ شکن خصوصا توی تدریس که بچه ها مشارکتی ندارن و جلب توجه بچه ها به درسی که خوششون نمیاد این راهکار خیلی جوابه که بیاید توی حرف ها و جملاتتون از یه خاطره ، یه چیز بامزه ، یه سوال ، یا یک جمله عجیب شروع کنین . خیلیی توجه بچه ها رو جلب میکنه .
مثلا من برای ارائه ی درس عربی که بچه ها اکثرا دوستش نداشتن و راهکار میخواستن که خب عربی به چه درد مون میخوره یه روز رفتم سر کلاس و بی مقدمه گفتم . من از درس عربی متنفرم . یهو تمام نگاه ها به سمتم برگشت بعد که توجه ها جلب شد ادامه دادم این جمله رو یه روز یکی از دانش آموزا بهم گفته بود … جالب اینکه که الان اون خودش معلم عربی شده. و عربی شده محبوب ترین درسش . به نظر شما اون چیکار کرد و چیشد که این اتفاق افتاد؟

این روش خیلی جواب میده که بچه ها توجه شون جلب بشه و مشارکت کنن . یه جورایی یخ شکن هم محسوب میشه

1 پسندیده

ممنون از جناب جمالی بابت مشارکت ایشان: @anexception :shamrock:

عه تو تاپیک خودم بود :sweat_smile: