تا حالا فکر کردید که چطور یک دختر یا پسر کوچک برای حمل کیفی که دفتر و کتاب ۵ زنگ رو بعلاوه ی جامدادی ها و وسایل فانتزی و ظرف غذای سنگین و کلی وسایل مثل چینه و خمیر و مداد رنگی هاش به زحمت میفته
ما تو شهرستانهای تهران داریم رو این موضوع کار می کنیم و سعی در سبک کردن کیف بچه ها داریم.
به یک سری راهکارها هم رسیدیم.
دوستان نظر بدهند تا در آخر به جمع بندی برسیم.
سلام!
زمانی که ما دانشآموز کلاس سوم شدیم، معلممون یه سر راهکار خیلی قشنگ داشت.
خودشونم خیلی مرتب بودند.
هنوز بوی عطرشون یادمه اما متاسفانه اسمشون فراموشم شده.
بهمون گفتند شما دیگه بزرگ شدید و چندتا کار رو نباید انجام بدید
گفتند نباید سوال و جداب ها رو جدا تو دفتر بنویسید. تو کتاب با هم پیدا میکنیم
اینجوری، خیلی از استفاده دفتر کم شد!
یه سری از کتابارو برامون جا مشخص کردند که برگه اضافه کنیم (اونموقع خودم یادمه که با چسب نواری چسبوندم بعدش مامانم گفت خب میتونستیم بدیم برات سیمی کنن بچه )
پس بازم استفاده از دفتر کم شد
اما هر دوی این راهکارها بخاطر ۱ چیز بود:
اون سال ما اصلا دفتر نخریدیم! یدونه کلاسور داشتیم که بخش بندیش کردیم برای درس های مختلف.
هیچوقت جا نمیموند و خب به نسبت چندین دفتر سبک تر هم بود.
ویژگیهای یک کولهپشتی استانداردیک کولهپشتی استاندارد نباید از عرض شانههای کودک پهنتر و از کمر کودک بلندتر باشد. بهتر است پایین کولهپشتی حدود ۵ سانتیمتر بالای خط کمر قرار گیرد. بندهای پهن و قابل تنظیم: بندهای کولهپشتی باید پهن و نرم باشند تا فشار را به طور یکنواخت روی شانهها توزیع کنند.
حقیقتش اول با معلمان جلسه گذاشتیم و قرار شد پوشه کار ، کتاب نگارش ، کتاب هدیه در مدرسه بمونه داخل کمد همکار.
قرار شد یک دفتر کلاسوری داشته باشند . تازه برگه های اونم کم کنند. بخش بندی کنند و ازشون استفاده کنند.
تک به تک زمان بگذارند و با اجازه دانش آموز ، کیفش رو خالی کنند و بهش بگن چه وسایلی زیاده یا ضروری نیست بیارند.
بعد برای مادران جلسه گذاشتم و درباره ی وسایل فانتزی و غیر ضروری در کیف بچه ها توجیهشون کردم.
راستی یک راهکاری که همکاران گفتند این بود که ۵ زنگ که همش کتاب نیاز نیست. گاهی به کتابی نیازی نیست. قرار شد از روز قبل به بچه ها بگند برای فردا چه کتابی به همراه داشته باشند.
درباره ی بخش بندی کتاب طبق بودجه بندی کتاب هم فکر کردیم.
ولی چون دیگه اولیا کتاب ها رو سیمی کردند ، همکاران گفتند سال بعد اجرا کنیم.
یعنی مثلاً اگر کتابی ۹۰ صفحه است یا طبق بودجه بندی فصلی تقسیم بشه یا سی صفحه سی صفحه تقسیم بشه
خیلی خیلی نکته جالبی بود .معلم شمایید که به ریز ترین موردی که بچه هارو دچار مشکل میکنه دقت میکنید و براش راه حل پیدا میکنید .واینم درست فرمودند که خدا نظر خاصی به شماها میکنه
بررسی دونه به دونه کیف ها خیلی جالبه! و البته ظریف و شجاعانه
اما راستش با بخش بندی کتابها موافق نیستم
کتاب و محتوای درسی که در ابتدای سال تحصیلی در دسترس دانشآموز قرار میگیره خودش یک نقطه گذاری آموزشی هستش. در واقع همین که چندبار ورق میزنن کتاب رو براشون آشنایی به وجود میاره
از طرفی هم ممکنه تکه ها گم بشند… دیگه خودمونیم بچهها رو میشناسیم دیگه!
اینکه یه سری وسایل بمونه مدرسه عالیه!
کمد شخصی هم اگر بسازیم خوب میشه به نظرم
خانم یعقوبیان؟
ببخشید ولی فکر کنم اگر من یکی از معلمای مدسه تون بودم پیشنهاد میدادم اول جلسه با اولیا بذاریم و کسب اجازه کنیم. بعدش کیف بچهها رو بریزیم بیرون…
ما که نریختیم بیرون:grin:
خود بچه هایی که کیف هاشون سنگین بود وسایل کیف رو خالی کردند تا معلم بتونه وسایل رو توضیح بده که چی درسته و چی غلطه و چی رو میشه جایگزین کرد
سلام وقت بخیر
واقعا برای بچههای ابتدایی سخته من بعضی هاشون رو ک میبینم اصلا کیف مدرسه از خود بچه بزرگتره به نظرم مدیر با کمک انجمن ها از کمد یا قفسهی شخصی در مدرسه استفاده کنند من تو مدارس غیر انتفاعی دیدم این موضوع رو ، نصب کمدهای کوچک در کلاس باعث میشه بچهها وسایل دائمی (مثلاً دفتر نقاشی یا جعبه مدادرنگی) رو هر روز جابهجا نکنن. یا اینکه برنامه بچهها رو یه جور دیگه انجام بدن روزهای درسی رو تفکیک کنن،مدیران و معلمها میتونن برنامهی هفتگی رو طوری بچینن که درسهایی با دفاتر یا وسایل حجیم (مثلاً علوم و هنر یا ریاضی) در یک روز نیان. بچهها فقط وسایل همون روز رو بیارن.
موضوع سنگینی کیف بچههای ابتدایی واقعاً جدیتر از اونیه که فکر میکنیم؛ این وزن زیاد فقط شونههاشونو خسته نمیکنه، بلکه تمرکز و آرامششون رو هم کم میکنه. ما تو طرح سبکسازی کیفها داریم قدمبهقدم جلو میریم تا هم آموزش راحتتر بشه، هم دل بچهها سبکتر. باور دارم وقتی فشار فیزیکی از دوش اونها برداشته بشه، رابطهی معلم و دانشآموز هم انسانیتر و گرمتر میشه.
اگر این طرح در شهرستانهای تهران اجرا بشه، میتونه با کمک آموزشوپرورش منطقه تبدیل بشه به طرح پایلوت سبکسازی فیزیکی کلاسها. و بخش «مدیریت کلاس و ارتباط مؤثر» هم دقیقاً مکمل شه؛ چون وقتی فشار فیزیکی دانشآموز کم شه، تمرکز و ارتباطش با معلم واقعاً بهتر میشه.
سلام خانم عزیزی جونم
ما کمد داشتیم قبلا
حتما بای کمدهای کیف در مدرسه کلید داشته باشه تا چیزی گم نشه
بعدش میدونی چی میشه؟
کلیدها گم میشن
نه ولی واقعا خیلی پیشنهاد خوبیه. خیلی کیف بچه ها رو سبک میکنه.
هروقت هم که تعطیلات یهویی بشه، سرایدار مدرسه هست و به بچهها تحویل میده وسایلشون رو
از بهترین خوبیاش هم اینه که اول سال یه سری وسایل حداقلی مثل قیچی و چسب و کاغذرنگی میذارن تو کمد و معلم هرجای تدریس که احساس کنه نیاز به انعطاف هست و مجبوره روش تدریس رو عوض بکنه میتونه سریع بره سراغ وسایلی که همهههه بچه ها دارنش
و البته به بچهها احساس تعلق میده
اره اون موقع کلید یدک نداشتن الان هم دانش آموز کلید داره هم مدرسه البته داخل کمد مدیر میذارن
حالا ما به فکر
سبک کردن کیف بچه ها هستیم اما متاسفانه تو بعضی از مدارس دوره متوسطه تعداد نفرات هرکلاس متناسب با شرایط کلاس نیست چرا ما باید تو یه کلاس درس ۵۰ تا دانش آموز داشته باشیم حد نصاب هر کلاس حداقل باید ۲۵ نفر باشه تا ۳۲ نفر چرا ما باید تو یک کلاسی که دوره متوسطه هست ۵۰ نفر دانش آموز داشته باشیم هر نیمکت سه نفر بشینن دانش آموزی که تو این سن دو نفری هم میشینن جاشون نمیشه حالا چه برسه که سه نفر بخوان روی نیمکت بشینن و اینکه معلم چه گناهی کرده باید این ۵۰ نفرو کنترل کنه تدریس داشته باشه کلاسش اوکی باشه این رو میدونید اینو باید در نظر بگیریم کاشکی میشد که این مشکل هم یه جوری بررسی بشه