الخمس سنوات الأولى من مشوارك العلمي التعليمي تصنف في عرف التربويين بالسنواات البنائية التجريبية التي تبني فيها معارفك ومهاراتك ، فمعارفك حول المادة ومحتواها المعرفي يجب أن تكون تامة غير منقوصة فلا عذر لمعلم لا يفرق بين الحال والتمييز ولا مندوحة لمعلمة شريعة عاجزة عن حل مسألة ربوية أو توزيع ميراث ، فانشغل بنفسك وادفن نفسك بأرض التكوين من خلال المقررات والكتب المتخصصة والمشاهدات النافعة والمحاضرات المسجلة على اليوتيوب ، وأما مهاراتك فطوّرها بأحد أمرين : مدارهما على الدورات التكوينية الاحترافية في التواصل وفنون التدريس سواء الحضورية أو الالكترونية أو بزيارة البارعين المتمكنين من المعلمين المتميزين والعبرة فيها بالخبرة الحقيقية لا الأقدمية الزمنية، ولا أظنك من المتكبرين الذين يترفعون عن التعلم ، إذ لا ينبل المعلم إلا اذا تعلم ممن هو مثله ودونه ، فالسنوات الخمس الأولى يتعب المعلم فيها ليرتاح وينصب ليستمتع… وكن بعيدا عن بعض فيروسات الوسط التعليمي من الطاقات السلبية والأحقاد المرضية واعتزل ذلك إلا من صفوة قليلة حملت هم التعليم ورسالته ولك واسع النظر في أحوال الوسط التربوي .
ترجمه فارسی صحبت دوست عزیزمان:
پنج سال نخست مسیر علمی و آموزشی تو، در نگاه اهل تعلیموتربیت، «سالهای ساختن و تجربه کردن» به شمار میآیند؛ سالهایی که در آن باید دانش و مهارت خود را بنا کنی.
دانشت دربارهٔ درس و محتوای آن باید کامل و بینقص باشد؛ هیچ بهانهای برای معلمی که بین «حال» و «تمییز» فرق نمیگذارد، یا معلم دینیای که از حل یک مسئله ربوی یا تقسیم ارث ناتوان است، پذیرفته نیست.
پس خودت را وقف رشد کن، و در زمینِ «تکوین» خویش بذر بیفشان؛ با مطالعهٔ کتابهای تخصصی، مرور منابع درسی، مشاهدهٔ کلاسهای مفید، و گوشدادن به سخنرانیهای آموزشی در یوتیوب.اما دربارهٔ مهارتهایت، آنها را به یکی از دو راه تقویت کن:
نخست، از راه دورههای حرفهای و تکویتی در زمینهٔ ارتباط مؤثر و فنون تدریس ـ چه حضوری و چه مجازی؛
و دوم، با دیدار و مشاهدهٔ معلمان توانمند و برجسته. در این مسیر، معیارِ ارزش، تجربهٔ واقعی است نه صرفاً سالهای سابقه.و گمان نمیکنم از آن دسته باشی که از یادگیری فروتنانه سر باز میزنند؛ زیرا معلم زمانی به «بلندی» میرسد که از همرتبهٔ خود و حتی از شاگردانش نیز بیاموزد.
بدان که در پنج سال اول، معلم رنج میکشد تا در آینده آسوده شود، و تلاش میکند تا لذتِ ثمربخشی را بچشد.
از «ویروسهای محیط آموزشی» همچون انرژیهای منفی و حسادتهای بیمارگونه دوری کن؛ جز با اندک افرادی که حقیقتاً دل در گرو آموزش و رسالت آن دارند، معاشرت مکن.
و در نهایت، خودت نیک میدانی چگونه احوال این جامعهٔ تربیتی را بنگری.
مرحبًا حسام الدين شراد،
هذا المنتدى يخصّ المعلّمين الناطقين باللغة الفارسية، ويسعدنا تواجدك معنا.
هل يمكنك التحدّث أو الكتابة بالفارسية كي نتمكّن من التواصل معك بشكلٍ أفضل؟
وإذا استطعت المشاركة في نقاشاتنا، فسيسرّنا جدًا تفاعلك ومساهمتك بيننا.
سلام و سپاس از پیام محبتآمیز شما ![]()
من فارسی بلد نیستم و متأسفانه نمیتوانم به این زبان بنویسم.
من عربی صحبت میکنم و اگر ممکن است، خوشحال میشوم به زبان عربی در ارتباط باشیم.
با این حال از حضور در میان معلمان ایرانی خوشحالم و دوست دارم از تجربههای شما بیاموزم.
با احترام
حسامالدین شراد
شكرًا جزيلًا لك يا حسام الدين على ردّك الطيّب وكلماتك اللطيفة ![]()
نحن نُقدّر رغبتك في التواصُل والمشاركة، وهذا يُسعدنا كثيرًا.
لكنّ هذا المنتدى مخصّص للمعلّمين الناطقين بالفارسية فقط، ولذلك تُجرى جميع النقاشات والمشاركات هنا بهذه اللغة.
نتمنّى لك التوفيق، ويسرّنا متابعتك واطّلاعك على محتوى المنتدى متى رغبت ![]()
مع خالص التقدير والاحترام،
فريق پشتیبان منتدى المعلّم
سلام. درست گفتید.
انشاالله موفق و پیروز باشید ![]()
سلام خیلی ممنون و متشکر از راهنمایی های مفید تون دقیقا فرمایش شما صحیح است و واقعا سر کلاس باید برای هرسوال دانش آموز آماده بود و این به معنی مطالعه روزانه است ،دانش آموزی که از فن آوری های جدید مثل هوش مصنوعی و الگوریتم شبکه عصبی میپرسد نباید جوابش را با کلمات نامفهوم و نادرست داد و به همین دلیل است که همه معلمان البته نه کادر اداری ، باید هر روز چند ساعتی راهم به مطالعه اختصاص دهد اینجاست که میتوان از آموزش و پرورش گلایه کرد که واقعاربا حقوق معلمی نمیشه زندگی روز مره را گذروند تا چه برسه به خرید کتاب،امیدوارم روزی جامعه به این نتیجه که باید هزینه جدا جهت خرید کتاب و منابع علمی تخصیص داده شود .
خوش به حال دانش آموزان شما آقای رحیمی بزرگوار ![]()
سلام وعرض ادب شما لطف دارید،وبه عنوان معلمی که افتخار دانش آموزی اساتید بزرگواری همچون جنابعالی را دارم ومطمعنم که راهنمایی ها و پندهای شما بی نتیجه نخواهد بود و همواره به این افتخار خواهم کرد و از خداوند متعال برای اساتید بزرگوارم ،زندگی مملو از شادی و آرامش و سلامتی مسئلت مینمایم.