زرع الألفة التربوية …
من أساسيات التعليم وفنيات التربية وأبجديات التواصل التربوي زرع الألفة مع المتعلم والتي تقتضي التواصل معه وفهم احتياجاته وخصوصية سنه الطفولي أو الشبابي ، لأن الدخول إلى عقل المتعلم وقلبه مفتاح كل تعليم ناجح وتعلم فعال ، حيث تنتقل المعارف والمهارات بسلاسة بل وتتغير القناعات وتزرع القيم والسلوكيات بشكل هادئ وذكي ، ولست أتحدث عن التنظير فأنا ابن القطاع روضتني صفوفه ودعكتي حجراته حتى فهمت سر كسب قلوبهم سواء بالترغيب أو الترهيب فلكل متعلم مفتاحه الذي تلج به إلى مكنونه وذلك يستدعي منك قراءة للفنون التربوية واطلاعا على المدارك النفسية وقد قال جون بياجيه : ( أنا حريص على أن يحبني المتعلم أكثر من حرصي على المعرفة ) دون غرق في المحبة الزائدة والتعلق الممرض والتعدي على مسافة الأمان بين المعلم والمتعلم مما نشهده لبعض من أشغله التعليم عن التربية لقلة وعيه وقصور فهمه وحداثة أسنانه ،فظن أن الجلوس معه في المقاهي أو التواصل الشخصي يزيده قربا لهم، ليستيقظ بعد سنوات على كسر للحدود وتجاوز مشهود فكن متزنا وسطيا معتدلا .
آقای حسام الدین شراد ما گوگل ترجمه نداریم الان ![]()
نت نیست
فقط سایتهای داخلی مثل انجمن معلم و دیجیکالا و اینا برامون باز میشن!
میشه خودتون برامون فارسیش رو بذارید تا بتونیم گفتگو کنیم؟
قبلا ادمین سایت برامون گذاشته بود من از نقطه نظرات شما لذت بردم…
ترجمه فارسی:
پرورش اُنس و صمیمیت تربیتی…
از پایههای اساسی آموزش، ظرافتهای تربیت و الفبای ارتباط تربیتی، ایجاد اُنس و صمیمیت با یادگیرنده است؛ امری که مستلزم ارتباط مؤثر با او، درک نیازهایش و توجه به ویژگیهای سنیِ کودکانه یا جوانانهی اوست.
زیرا راهیافتن به ذهن و دلِ یادگیرنده، کلید هر آموزش موفق و یادگیری اثربخش است؛ جایی که دانش و مهارتها بهنرمی منتقل میشوند و حتی باورها دگرگون میگردند و ارزشها و رفتارها بهشکلی آرام و هوشمندانه نهادینه میشوند.
من از نظریهپردازی صرف سخن نمیگویم؛ من زادهی میدان آموزشام. کلاسها مرا پروراندهاند و فضای آنها مرا آزموده است، تا آنجا که راز بهدست آوردن دلِ یادگیرندگان را ـ چه از راه تشویق و چه هشدار ـ دریافتهام؛ چرا که هر یادگیرنده کلیدی دارد که با آن میتوان به دنیای درونش راه یافت. و این، از شما میخواهد که با فنون تربیتی آشنا باشید و شناختی از ابعاد روانشناختی داشته باشید.
چنانکه ژان پیاژه میگوید:
«من بیش از آنکه به دانش بیندیشم، نگران آنم که یادگیرنده مرا دوست بدارد.»
البته بدون فروغلتیدن در محبت افراطی، دلبستگی بیمارگونه یا شکستن فاصلهی ایمن میان معلم و یادگیرنده؛ امری که متأسفانه گاه از سوی کسانی دیده میشود که آموزش، آنها را از تربیت غافل کرده است؛ به سبب کمتجربگی، ناآگاهی یا درک نارس. کسانی که میپندارند نشستن در کافهها یا ارتباطهای شخصی، صمیمیت را افزایش میدهد، اما سالها بعد با شکستهشدن مرزها و تجاوز به حریمها روبهرو میشوند.
پس متعادل، میانهرو و سنجیده باشید.
سلام عزیزم. من ترجمه اش رو گذاشتم.
خیلی قشنگ هم نوشتند
دلم خواست یه پویش به نام (من زاده میدان آموزشام) راه بندازیم ![]()
تكتبون بأسلوب جميل جدًا وطرحكم مهني ومتخصص.
هذا المكان مساحة ودّية لتبادل الخبرات والتجارب بين المعلّمين، ويسعدنا كثيرًا أن تشاركونا مواقفكم وتجاربكم العملية حول هذا الموضوع.
التجارب الدولية ذات قيمة كبيرة لنا جميعًا، ونقدّر مشاركتكم وحضوركم هنا.
نتمنى لكم دوام التوفيق، وشكرًا لوجودكم معنا.
@anjoman_admin لطفا تاپیک رو نبندید مثل دفعه پیش. با کمک مترجم میشه تبادل نظر کرد ![]()