کلاس معکوس یکی از روشهای نوین آموزشی است که در سالهای اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در این روش، فرآیند یادگیری بهطور معکوس از شیوههای سنتی کلاسها انجام میشود. بهجای اینکه معلم مطالب جدید را در کلاس تدریس کرده و دانشآموزان در خانه تمرین کنند، در روش کلاس معکوس، دانشآموزان ابتدا مطالب…
منظور همون flipped classroom یا flipped learning هستش که این روزا خیلی راجع بهش تو جهان حرف زده میشه. من اولین بار از خانم رویا بخش نژاد این واژه رو شنیدم و بعدها تو دانشگاه از طریق استاد نیرو باهاش بیشتر و بیشتر آشنا شدم. اما راستش رو بخواید هنوز هم برای اجراش دست و دلم نمیره و شک دارم.
من دوران کرونا خودم مخاطب این روش تدریس بودم. به عنوان شاگردی که اکثر مواقع درس رو تو کلاس یادمیگرفتم و نیاز به تمرین و تکرار اضافی نداشتم. با دوتا چالش مواجه میشدم:
یکی اینکه عادت نداشتم و حوصله ام نمیگرفت تو خونه درس بخونم پس کلا یاد نمیگرفتم. با اینکه قبلا اگر درس نمیخوندم و تو خونه وقت نمیذاشتم یاد میگرفتم
از اونور کلاس درسی که همیییشه برام دوست داشتنی و هیجان انگیز بود دیگه اون معنای خاص رو نداشت!
یه جورایی این مدلی بهم خوش نمیگذشت.
من تو ۲ ساعتی که کلاس داشتیم همیشه یادمیگرفتم و بعدش تفریحی شاید به روش خودم یه تمرینی هم میکردم. هر ساعتی که بود. حتی نیم ساعت یه بار، یه ربع یه بار، یه شب تا صبح
شاید مشکل از من بود که نظم نداشتم اما کلاس معکوس یه تایم لخم و قلفتی از متمرکز ترین ساعات روزم رو علاااااوه بر ساعات کلاس میگرفت!!!
سلام.
والا چیزی که من همیشه تو ذهنم دارم اینه که کلی هزینه شده یه محیط متمرکز یادگیزی به نام مدرسه و کلاس درس برای بچهها تعبیه شده. اگر همونم رو مدیریت کنیم که همه درسارو همونجا بچهها یادبگیرند خیلی بهتره تا بیایم برای همممه اولیا تبیین کنیم محیط تمرکز و ابزار مورد نیاز رو در اختیار بچههاشون قرار بدن
شاید چیزی که من الان میگم مقاومت سنت در مقابل مدرنیته قلمداد بشه اما واقعیتیه که به تجربه دیدم!
حداقل یهویی همچین گردشی تبعات داره!
کلا من احساس میکنم هرچی داره پیش میره کلاسها برای شاگردهای به اصطلاح تنبل قدیمی دوست داشتنی تر و برای شاگردای به اصطلاح باهوش قدیمی کسل کننده و بی فایده میشه!!!
راست میگید. شاید یه درسیو یکی با یه بار تمرین یادبگره و نیازی به ۴۵دقیقه کلاس نباشه. خب تایمش هدر میشه. کنترلش هم سخته!
پس چرا این روش کلاس معکوس اینهمه طرفدار داره؟ همه هی شعار میدن کلاست رو معکوس کن و فلان و بهمان؟
هرکس دیدگاه خودش رو داره!
به نظر من برای یک سری درسها شیوه خوبیه.
مثلا: کلاس معکوس پادکستی : روایتهای قصه شب برای درسهای روایتی مثل تاریخ یا بعضا هدیههای آسمانی
فعلا همه درسها رو تو همه بازههای زمینی تو همه کلاسها شاید نشه! اما احتمالا یک ابزار باشه تو جعبه ابزار معلمی!