یکی از سوالات پرتکرار بچههای امروزی در سنین مختلف اینه که خوب این درسهایی که میخونیم کجای زندگی به درد ما میخوره!
چالش اینه که درس بدرد بخور یا بدرد نخور یعنی چی؟ تعریفمون از بدرد زندگی خوردن چیه؟ و پاسخ این سوال بچهها چی میتونه باشه؟
یکی از سوالات پرتکرار بچههای امروزی در سنین مختلف اینه که خوب این درسهایی که میخونیم کجای زندگی به درد ما میخوره!
چالش اینه که درس بدرد بخور یا بدرد نخور یعنی چی؟ تعریفمون از بدرد زندگی خوردن چیه؟ و پاسخ این سوال بچهها چی میتونه باشه؟
سلام زهرا جان. همیشه دغدغه منم بوده!
مخصوصا تو سالهای دبیرستان
اگر جوابشون رو با لیستی از کاربردها بدیم بیشتر حس میکنم داریم حاضرجوابی میکنیم تا حل مسئله!
چون اون ذهنیتی که پس این سواله، اصل ماجراست!
بهتره بچهها کاربرد درسهایی که یاد میگیرند رو ببینن و طرح درسها باید طوری باشه که بچهها هم کاربرد مطالبی که یاد میگیرند رو ببینند و هم بچهها با این مطالب کاربردی به وظایفشون عمل کنند و حتی کنشگری داشته باشند در واقع بهتره که طرح درسهای مشئلهمحور رو امتحان کنیم…
الگوی تعلیم و تربیت رویش به خوبی این کار رو انجام داده تو سامانه درس ما این طرح درسها قابل مشاهده هستند…
وقتی یه درسی رو به بچه ها یاد میدیم باید بدونن به چه دردی میخوره.پس چه بهتر که قبل تدریس اون درد ایجاد شده باشه و بعدش بریم برای درمانش طرح درس های مسئله محور خیلی خوب این شرایط فراهم میکنه.
سلام آقای سبحانی
من خیلی مشتاق شدم. میشه این سایت رو بذارید بررسی کنم لطفا؟
سلام خانم علومی. طرح درس مسيله محور دقیقا یعنی چی؟
میشه یه مثال بزنید؟
سلام سلام
بله بله الان لینکش رو میفرستم براتون
https://darsema.rouyesh.school/lessons?isbook=1&author=1&topiclist=[[1,0]]
همین لینکی که اینجا گذاشتم توش کلی طرح درس مسئله محور هست…
( :
خیلیییی ممنونم :)
چندتا چیز به ذهنم میرسه در این مورد!
کاربرد درسها در زندگی، در دوران دبستان بسیار گسترده است. در حقیقت آدما تو این دوره و زمونه باید یک مجموعه اطلاعات و مهارتهایی داشته باشند تا بتونند ادامه حیات بدند:
ریاضیات ابتدایی
فهم هندسی
علوم تجربی پایه (زنده بودن ، طبیعت و حیوانات)
خواندن و نوشتن درست و با دایره واژگانی گسترده
دستور زبان
آشنایی ابتدایی با علوم انسانی از جمله جغرافیا، مدنی و تاریخ ملی
آشنایی با مشاهیر کشور و …
اینا همه باعث میشه این فرد جامعه پذیر بشه و حرفی داشته باشه برای گفتن
شما یک نفر آدم حسابی رو نمیتونید نام ببرید که این دانش و مهارتهای پایه رو نداشته باشه
تازه کم هم هستند!
باید کمکم اقتصاد، سواد رسانه، رایانه و … هم بهش اضافه بشه
پس اگر میگیم این درس ها به چه دردی میخورند اصلاااااا درباره دبستانی ها حرف نمیزنیم
برای دبستان، درون یک تمرین مغزی ذهنی هستند و یک آمادگی ابتدایی و عمومی برای زندگی!
وقتی تخصصی تر میشند تاازه میشه تبیین تخصصی تری هم کرد.
مثالها:
مفهوم فشار فیزیک: پلها . شنا
واکنش های شیمیایی: آشپزی . پاکیزگی
زبانهای خارجه: ارتباط بین الملل
زیست : سلامتی . همزیستی با طبیعت . رژیم غذایی
مفهوم موج: حفاظت در برابر زلزله، درک موسیقیایی
و…
تازه اینا فقط در شرایطیه که **طرف نخواااااد یا نتونه هیچ تخصصی داشته باشه و شاغل باشه و خونه نشین باشه صرفا! **
واقعا این سوال عصبانیم میکنه
گاهی فکر میکنم مدارس باید برگرده به همون شرایط قبلی که فقط کسانی که میخواستن و براش تلاش میکردند میتونستند واردش بشند
اون زمان ارزش این موهبت بیشتر فهمیده میشد
الان باید التماس دانش آموز و بعضا اولیا کنیم که بچه اگر اینارو یاد نگیره نمیتونه سربلند کنه!
و باز هم مقاومت میکنند!
من نمیگم همه برن دانشگاه
اما تو جامعهای که مشاغل هرروز دارن نیازمند چندین تخصص با هم میشن، خیلی سبکسرانه است که نپذیریم حداقل باید ابتدائیات رو بدونیم.
تو این نسل بی تکلف، کسایی که درس میخونن و خوب درس میخونن از همیشه حتی موفقتر هم خواهند بود
این خط -
این نشون!