سلام دوستان!
یکی از ترسهای من برای آزمون استخدامی و ورود به کلاسهای مدارس دولتی به جای غیرانتفاعیها تعداد زیاد بچهها تو کلاسه!
حس میکنم مدیریتش سخته و نمیشه اصلا کاری کرد!
مثلا بهم گوش نمیدن…
دعواشون میشه!
نمیتونم همهشون رو کنترل کنم یا متوجه بشم که یاد گرفتند یا نه!
و…
اگر کلاس خلوتتر باشه کیفیتش بهتره!
اما نه دیگه خیلیییی خلوت.
خودم سعی میکنم همون اول سال گوش بچهها رو حساس کنم به صداها
اینجوری در طول سال هم بهتر گوش میدن و هم خودشون به خودشون تذکر میدن!
اتفاقا امروز صبح داشتم تو اینستاگرام میگشتم، آقای دهنهای تو صفحه شون چندتا بازی در این مورد معرفی کرده بودند.
برات مینویسم:
بازی گوش طلایی
همکلاسیها دور هم میشینن. یک نفر چشماشو میبنده! و باقی شروع میکنند به صحبت!
بستگی به توانایی مسابقه دهنده میتوان به ترتیب (صدای خنده و سرفه و… / کلمات / جملات بگند) و دانشآموز چشم بسته باید حدس بزنه صدای کی بود؟
بازی صدای اضافه
همون سوال کلاسای زبانه که تو امتحانات میگفت کلمه بی ربط رو جدا کن! اینبار شنیداری
مثلا بگو جنگل درخت دریا فلافل - باید اون کلمه بی ربطه رو بچهها پیدا کنند!
بازی پچ پچ رمزی
در گوش هم به ترتیب یک جملهرو خیلی آروم بگید. ببینید از نظر اول تا آخر، جمله ثابت میمونه؟
نمونه جملات:
امروز گربه روی پشت بام راه رفت.
کرم کرم سیب سرخ رو خورد.
فردا امتحان املا نداریم.
بازی عددهای فلفلی
چند عدد را پشت هم و با لحن های متفاوت و سرعت بالا ادا کنید. دانش آموزان باید آن را تکرار نمایند.
ریتم و گیم
صدا و ریتم های متنوع دربیاورید و از کودکان بخواهید تقلید کنند.
بازی صدای تکراری
چند کلمه مشخص را با تعداد تکرار متنوع بگویید. دانشآموزان در کلاس باید تعداد تکرار هر کلمه را بشمارند و بگویند.
ماشین شناسی
اگر کلاستان در مکان شلوغ و پرترددی است گاهی همه با هم چشمتان را ببندید و تلاش کنید نوع وسیله حمل و نقلی که رد میشود را از روی صدا تشخیص بدهید.
گوش بده و انجام بده
پشت هم چندتا از این مدل افعال بگویید : (بچرخ / بشین / پاشو / بپر / دستتو ببر بالا / زانوتو خم کن / لپتو بکش / بخند / سرتو تکون بده و…)
دانشآموز ابتدا باید خوب گوش کند و بعد با ترتیب مشخص آنها را انجام دهد.
البته من برداشتهای خودمو از پیشنهادات ایشون نوشتم.
امیدوارم پرفایده باشه :)