سلام دوستان
خیلی خوشحال میشم بدونم شما وقتی میخواید یک آزمایش علمی در کلاس خودتون/آزمایشگاه انجام بدید، چطور نقش ها رو بین خودتون و بچهها تقسیم میکنید؟
وای من هم این مشکل رو دارم!
همه دوست دارن یه کاری بکنن یا به تجهیزات دست بزنن
اگر میخواستن فقط تماشا کنن که خب فیلم آزمایشات علمی رو براشون میذاشتیم…
سلام!
این چندتا نقش کم خطریه که من به ذهنم میرسه تا دانشآموزان رو تو یک آزمایش علمی دخیل کنیم:
مسئول پایش مقادیر:
کسی که قبل از افزودن هر کاده ای به آزمایش مقدارش رو چک میکنه تا دقیق طبق اندازههای گفته شده در آزمایش باشه. وزن / حجم / طول و…
این فرد باید دقت خیلی زیادی داشته باشه
مسئول ثبت احوال:
عکس العمل دوستاش رو حین تماشای مراحل آزمایش یادداشت میکنه.
این فرد میتونه از دو دسته دانش آموز گزینش بشه: ۱- افراد با هوش هیجانی پایین که هدف تقویتیه ۲- دانش آموزانی که تعاملات خیلی زیادی با دیگران برقرار میکنن و مخل تمرکز هستند (ماموریت همراستا با نیاز)
عکاس :
دیگه مشخصه دیگه
گرته برداران (حداقل ۲ نفر):
کسی که تمام مراحل آزمایش رو به خوبی و با جزئیات یادداشت می کنه
از بین دانشآموزان در حال پیشرفت تحصیلی یا مسلطتر به درس که دستخط سریعی دارند
میرزا بنویس:
کسی که دیالوگهای ماندگار و مهم آزمایش رو یادداشت میکنه.
این فرد باید خوش ذوق باشه و حواس جمع
مسئول قبل از عملیات:
این فرد مسئولیت داره تا قبل از انجام هر آزمایش مواد و وسایلش رو آماده کنه. مثلا اگر وسیلهای از مدرسه باید گرفته بشه / آزمایشگاه باید رزرو بشه یا حتی بین بچهها وسایل باید پخش بشه، ایشون انجامش بده
مسئول بعد از عملیات:
کسی که بعد از آزمایش مسئولیت داره تجهیزات و لوازم آزمایش رو به صاحبانشون برگردونه، شیشههای استفاده شده رو بشوره و البته برای نتیجه فیزیکی آزمایش تصمیمگیری کنه
فیلمبردار:
مشخصه!
ادیتور:
کسی که بعد از آزمایش باید فیلم و عکسها رو تحویل بگیره و یک ویدیو ادیت کنه
این فرد همون دانش آموزه که بیشتر از همه سرش تو گوشیه! هدفمند میشه / یا کسی که غایب بوده تا از همه ماجرا خبردار بشه
گزارشگر:
فردی که حین آزمایش سوالات مهم طراحی میکنه و بعد از آزمایش از بچهها میپرسه و یک گزارش ارائه میده
میتونه دانش آموزی باشه که نیاز به تمرین و تکرار بیشتری برای به خاطر سپاری داره. چون هر سوال رو از چند نفر میپرسه و براش دوره میشه
نوبت بذارید از اول سال تا آخر سال هر دفعه یک یا دو گروه از کلاس آزمایش انجام بدند.