تخته هوشمند هزینه اضافیه یا ابزار ضروری؟

مقاله تخته هوشمند و کاربردهای مهجور آن در مدارس ایران رو که خوندم خیلی دلم سوخت…

راستش قضیه هوشمند کردن مدرسه‌ها خیلی تو ایران عجیبه :upside_down_face:
یه هزینه گزافی که همون اول داره… نگهداریش هم هست
آخرم معلوم نیست معلمین اخر سر ازش استفاده می‌کنند یا نه؟
به نظرتون بودنش کی ضروریه؟ :thinking:

2 پسندیده

ما تو مدرسه‌مون چند تا کلاس هوشمند داریم. دیگه معلم هام رو شناختم. فقط بعضیاشون استفاده می‌کنن که به همون ها کلاس مجهز میدم. باقی هروقت بخوان میرن سالن اجتماعات
اما در کل برای بچه‌ها خیلی جذابه ایشالا که تاثیری روی علاقه‌شونبه درس خوندن هم می‌ذاره :slight_smile:

2 پسندیده

واقعیت اینه که باید یه پژوهشی در این باره انجام داد خانم مدیر جان!
اصولا معلمان حرفه‌ای‌تر بیشتر از تخته‌های هوشمند استفاده می‌کنند که به طور کلی راندمان کاری بالاتری هم دارند.
حالا این بهره بری تا چه میزان بستگی به ابزاری به نام تخته هوشمند داره سوالیه که حداقل تا الان برای من هم بی جوابه …

1 پسندیده

به نظرم ضروری است :rose:
چرا که با قرار دادن پی دی اف کتابها داخل آن ، کیف بچه ها سبک تر میشه و برای بعضی درس ها دانش آموزان ،احتیاجی به آوردن کتاب ندارند .
از آن طرف معلم می تواند برای مراحل مختلف تدریسش از کلیپ ها و فیلم های آموزشی استفاده نماید. .

1 پسندیده

کتاب های ورق زن برای بچه‌ها خیلی جذابن و انگار هربار که ورق میخورن و صدا می دن بچه ها متمرکز میشن رو صفحات.

2 پسندیده

اگر مدرسه در مسیر رویش‌محور و انسان‌محور حرکت می‌کند
در این رویکرد تخته هوشمند ابزار ضروری نیست اما تسهیل‌گر قوی است.

زیرا اصل یادگیری در این مدل بر تعامل، خلاقیت و گفت‌وگو بنا شده است — نه بر جلوه‌های تصویری.

بنابراین:

نبود آن مانعی برای تحول نیست.
بهره‌گیری هوشمندانه از آن می‌تواند کیفیت نمایش، پروژه، پادکست، یا گزارش دانش‌آموزی را بالا ببرد.
نتیجه: اگر معلمان توانمند در طراحی فعالیت‌های دیجیتال دارید → ارزش سرمایه‌گذاری محدود دارد.

:money_bag: ۲. از نظر اقتصادی و مدیریتی
تخته هوشمند حدوداً بین ۴۵ تا ۸۵ میلیون تومان قیمت دارد (بسته به برند و اندازه).

هزینه نگهداری و تعمیرات سالانه نیز حدود ۵ تا ۱۰٪ ارزش دستگاه است.

اگر مدرسه شما تنها هفته‌ای چند بار کاربرد آموزشی دارد، در عمل تبدیل به دکور گران‌قیمت می‌شود.

اما در مدارسی با رویکرد پروژه‌محور و ارائه‌های چندرسانه‌ای، بازدهی بالایی دارد.

:brain: ۳. از منظر یادگیری و روان‌شناختی
پژوهش‌های تازه (UNESCO 2023, OECD 2024) نشان داده‌اند:

افزایش یادگیری مفهومی بیشتر وابسته به روش تدریس فعال است تا ابزار.
تخته هوشمند بدون تحلیل و تفکر جمعی، تأثیر معناداری بر رشد تفکر واگرا ندارد.
اما در کار گروهی، نقشه ذهنی، و نمایشهای تجربی، باعث افزایش یادگیری تثبیت‌شده تا ۲۰٪ می‌شود.
:ladder: ۴. پیشنهاد مدیریتی برای مدارس ناحیه
در شرایط فعلی بهتر است تخته هوشمند را:

به عنوان تجهیز مشترک میان چند کلاس در نظر بگیرید (اتاق چندرسانه‌ای مدرسه).
اول معلمان علاقه‌مند را آموزش دهید، سپس گسترش دهید.
از جایگزین‌های کم‌هزینه مانند ویدئوپروژکتور + قلم هوشمند + برد سفید مغناطیسی استفاده کنید.

1 پسندیده

سلام. وقت شما بخیر آقای بخشنده.
من ۲۰ تومن هم قیمت تخته هوشمند دارم:
https://emalls.ir/لیست-قیمت_کپی-برد~Category~10152

چه آموزشی به معلما بدیم؟
تو همین رویکرد انسان‌مدار که خیلی هم باهاش موافقم، مثلا حوزه‌های استفاده‌ از تخته هوشمند رو آموزش بدیم؟ روش استفاده از تخته هوشمند رو آموزش بدیم؟ کار با نرم‌افزار خاصی رو باید برای معلمان در کاربری تخته هوشمند ضروری بدونیم؟